Skt. Nicolais Kirkes kantori

Kantoriet er et 4-stemmigt kirkekor, som synger til højmesser i kirken. Enkelte har sunget i Kantoriet siden oprettelsen, andre er startet i kirkens ungdomskor og er dernæst optaget i Kantoriet.

Kantoriets primære funktion er at støtte menigheden, så den føler sig tryg i salmesang og korsvar, men koret synger også alene til f.eks. introitus og motet.

Repertoiret er bredt og spænder helt fra middelalderen frem til musik fra vor tid; musik skrevet til Guds ære.

Skt. Nicolai Kantori synger også koncerter samt større korprojekter, med og uden orkesterledsagelse, og har optrådt både i ind- og udland. Ved disse lejligheder indkaldes andre af Bornholms engagerede, frivillige sangere og udgør så "Skt. Nicolai Kirkes Koncertkor". 

Koncertkoret har de seneste par år opført bl.a. Faurés Requiem, sunget nytårskoncert med festlige operakor, medvirket ved 75-års-markeringen af russernes afrejse fra Bornholm med en nyskreven kantate af Jørgen Messerschmidt, sunget langfredagskoncert med uddrag af Bachs store passioner, Brahms’ Requiem, mv.

Hvis du er i gymnasiealderen eller opefter og vil høre om mulighederne for at synge i Skt. Nicolai Kirkes Koncertkor, er du velkommen til at kontakte organist Anders Forsberg Svendsen (organist.sctnico@gmail.com eller mobil 5119 3495).