Sommerkoncerter

Skt. Nicolai Kirkes Sommerkoncerter går mange år tilbage og er en af de store klassiske musikalske begivenheder på Bornholm, lige som Skt. Nicolai Kirke i Rønne er en af Bornholms store arrangører af klassisk musik – sammen med Bornholms Musikfestival og Bornholms Musikforening, med hvem det klassiske musikprogram koordineres hen over året.

Programmet ved sommerkoncerterne er bredt, og Skt. Nicolai Kirke råder over 2 kvalitetsinstrumenter, nemlig kirkens Bösendorfer koncertflygel og ikke mindst kirkens Frobenius/Bruno Christensen-orgel, som med sine 51 stemmer ikke blot er Bornholms største, men også er blandt de 20 største orgler i Danmark og et fremragende koncertinstrument, hvor ikke mindst det romantiske repertoire kan forløses på autentisk vis. 

 

SKT. NICOLAI KIRKES SOMMERKONCERTER 2024:

Der er entré på 100,-kr./15€ til alle sommerkoncerter (børn under 18 år gratis).

Et komplet program for alle koncerter vil foreligge medio juni.

Tirsdag d. 2/7 kl. 20.00                      

Violonbanden – Rosenborgs Husensemble

 

Violonbanden har taget sit navn efter det ensemble, der i 1655 blev ansat ved Kong Frederik d. III's hof.

I 2024 kan den nuværende violonbande fejre sit 50 års jubilæum, som landets ældste eksisterende kammerensemble, og er i den anledning på turné rundt i Danmark. EOgså Bornholm gæster ensemblet, som består af Angelica Asp - sang, Stefanie Barner Madsen – violin, Mogens Rasmussen – gambe, Mogens Andresen – barokbasun, og Søren Gleerup Hansen – cembalo. På programmet er værker fra Christian d. IV’s og Frederik d. III’s tid – værker som den oprindelige Violonbande har spillet på Rosenborg Slot for datidens adelige og royale elite.

Gæstesolist ved denne koncert er Rebecca Forsberg Svendsen (mezzosopran), der tidligere har sunget fast med Violonbanden.

 

 

Fredag d. 5/7 kl. 20.00                       

Vor Frue Cantori Haderslev (Haderselv Domkirkes Kantori) og domorganist Henrik Skærbæk Jespersen

 

Haderslev Domkirke er kendt viden om for sit rige musik- og korliv. Ved denne koncert gæster Vor Frue Cantori Skt. Nicolai Kirke med et blandet kirkemusikalsk program med musik af bl.a. Charles Villiers Stanford, Knud Jeppesen og Niels La Cour.  Juliane Ilgner dirigerer Vor Frue Cantori, domorganist Henrik Skærbæk Jespersen akkompagnerer og vil også spille et par solostykker på kirkens store koncertorgel.

 

 

Tirsdag d. 9/7 kl. 20.00                      

Duo Fedorova/Frantisek - violin og orgel

                                                                 

Lada Fedorova på violin og Vanicek Frantisek på orgel har i mange år dannet duo, og gæster Skt. Nicolai Kirke med et koncertprogram med værker af Händel, Bach, Dvorak og Young. Smukke violinsonater og sprudlende orgelmusik er på programmet. Lada Fedorova er aktiv som koncertmusiker i hele Europa, det samme er Vanicek Frantisek foruden sit professorat i orgel ved Hradewc Kralové Universitetet i Tjekkiet.

 

 

Fredag d. 9/8 kl. 20.00                       

Kiev Kammerkor

                                                                 

Kiev Kammerkor er dannet i 1990 og er Ukraines hovedstad Kiev's officielle kor, lønnet af Kulturministeriet. Det består af 21 sangere, der alle er uddannede på konservatorier i Ukraine. Dette topprofessionelle kor har vundet priser ved adskillige konkurrencer og deltager jævnligt i festivaler i både USA og Europa. De sidste par år har krigen desværre sat sit præg på hele det kulturelle liv i Ukraine, men Kiev Kammerkor insisterer på musikken og kulturen, og på at repræsentere Ukraine rundt i verden – også i skyggen af krig og ulykke.

 

 

Torsdag d. 22/8 og fredag d. 23/8 kl. 20.00                     

Dobbeltkoncert med Den Rejsende Kammermusikfestival

 

 

Den Rejsende Kammermusikfestival består af rytmiske og klassiske musikere, der gennem 4 år og i forskellige konstellationer og med forskellige musikere har udforsket berøringsfladerne mellem den rytmiske og den klassiske musik med udfordrende og overraskende resultater til følge. 

Torsdag d. 22/8 vil koncerten følge det rent klassiske spor. Nordisk Klaverkvartet bestående af Christian Ellegård på violin, Mina Fred på bratsch, Tobias van der Pals på cello og Rikke Sandberg på flygel, vil spille klaverkvartetter af Jadassohn og Schumann.

 

Fredag d. 23/8 vil koncerten blande både det klassiske og det rytmiske spor. Nordisk Jazztrio med Thomas Agergaard på saxofon, Staffan Svensson på trompet og elektronik samt Jørgen Messerschmidt på flygel og keyboards spiller sammen med Nordisk Klaverkvartet nyskrevne værker skrevet direkte til de to ensembler og til denne lejlighed.  Det klanglige, melodiøse og legende vil være i fokus. Musikken er bl.a. skrevet af Jørgen Messerschmidt, og der vil indgå elektroniske instrumenter, som giver mulighed for at skabe anderledes lydflader og klanglige skulpturer.  

 

Tirsdag d. 27/8 kl. 20.00                  

Klaverkoncert med Archibald Mckenzie

 

Den dansk/australske pianist Archibald McKenzie præsenterer et program for solo klaver med musik af Beethoven (Måneskinssonaten), Prokofiev, Debussy og den kvindelige, franske komponist Mel Bonis. Archibald McKenzie er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København og har virket som koncertpianist, akkompagnatør til dans, kammermusiker, dirigent og komponist med optrædener i Danmark, Australien, Sydafrika, Hong Kong og New Zealand. Han grundlagde med Hilary Kaplan balletakademiet Alegria i Sydney, Australien i 1997-98, og har siden 2023 været formand for Bornholms Musikfestival.